VETERİNER FAKÜLTESİ

Prof. Dr. Ali RİŞVANLI Hocamızın Başarısıyla Üniversitemiz Tarihinde İlk Kez Bir Patent Ticarileşti

10.11.2021 03:17

Fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Rişvanlı ve üniversitemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Burak Tanyeri tarafından hazırlanan buluş ticarileşti. Üniversitemiz tarihinde ilk kez bir patent ticarileşmiş oldu

TEKNOFEST 2021 içerisinde gerçekleştirilen ISIF’21 buluş fuarı yarışmasında Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ali Rişvanlı ve Dr. Öğretim Üyesi Burak Tanyeri’nin buluş sahibi olduğu “Elektirikli Teat Depping” isimli patent “Altın Madalya” ödülüne ve Tarım Teknolojileri alanında ikinciliğe layık görülmüştü.

TÜBİTAK desteği ile yürütülen projeden üremiş olan bu ürün ile süt ineği besiciliğinde mastitit hastalığını önlemek için geliştirilmiş en etkili yöntem olarak değerlendirilmekte.

Prof. Dr. Rişvanlı ve Dr. Öğretim Üyesi Tanyeri’nin buluş sahibi olduğu patent iş dünyasının dikkatini çekti ve Fırat Üniversitesi’nde hazırlanan buluşa talipli olundu.

Üniversitemiz Rektörlük makamında gerçekleştirilen patent devir sözleşmesi imza törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, TEKNOKENT Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, buluş sahibi akademisyenler Prof. Dr. Ali Rişvanlı, Dr. Öğretim Üyesi Burak Tanyeri ve Artange Makine Elektrik Elektronik Mühendislik LTD. ŞTİ. Sahibi Murat Karataş katıldı.

İmza töreninde konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “üniversitemiz tarihinde ilk kez bir patent ticarileşmiş oldu. Bu nedenle hem akademisyenlerimize hem de firma yetkililerimize çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu durum tüm akademisyenlerimize de örnek teşkil eder ve bundan sonra hocalarımız geliştirdikleri ürünleri bu şekilde ticarileştirmiş olur. Ben emeği geçen akademisyenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Patent sahiplerinden Prof. Dr. Ali Rişvanlı, “geliştirdiğimiz ürünün Fırat Üniversitesi’nde ticarileşen ilk patent olması ve aynı zamanda Uluslararası ISIF fuarından ödül alması da bizleri çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Patent sahiplerinden Dr. Öğretim Üyesi Burak Tanyeri, “Hayvan sağlığı alanında yeni bir yöntem geliştirdik. TÜBİTAK desteği ile yürütülen projeden üremiş bu ürün Süt ineği besiciliğinde mastitit hastalığını önlemek için geliştirilmiş en etkili yöntem olarak değerlendirilmektedir.Bu yöntemin tüm süt işletmecisi ve sığır besicilerine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Fırat Üniversitesi’nde ilk ticarileşen ürünü geliştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuşu.

Artange Makine Elektrik Elektronik Mühendislik LTD. ŞTİ. Sahibi Murat Karataş ise buluşun çok başarılı olacağını ve dünya çapında büyük bir satış yapacağını düşündüğünü söyleyerek Üniversitemiz akademisyenlerini tebrik etti.

Ödül alan ve ticarileşen patent Elazığ ulusal basınında da yer aldı.