Haberler
20.05.2025 10:12
"20 Mayıs Dünya Arı Günü"
Arılar; doğanın dengesi, arı ürünleri üretim ve gıda güvenliği açısından hayati bir rol üstlenmektedir. Bitkisel üretimin yaklaşık üçte biri, arıların gerçekleştirdiği tozlaşma sayesinde mümkün olmaktadır. Bu yönüyle arılar, sadece bal üretiminin değil, sürdürülebilir üretimin ve ekosistem sağlığının da temel aktörlerindendir.
Birleşmiş Milletler tarafından her yıl 20 Mayıs’ta kutlanan Dünya Arı Günü, arıların biyolojik çeşitlilikteki kritik rolüne dikkat çekmek, arı popülasyonundaki düşüşün nedenlerine ışık tutmak ve bu konuda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla ilan edilmiştir.
İklim değişikliği, pestisit kullanımı, yaşam alanlarının daralması ve arı hastalıkları gibi pek çok tehdit arıların yaşamını tehlikeye atmakta, dolayısıyla doğal dengeyi de olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle hem bireysel hem de kurumsal düzeyde arıların korunmasına yönelik bilinçli adımlar atmak büyük önem taşımaktadır.
Bu anlamlı günde; doğanın sessiz kahramanları olan arıları koruma sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlıyor, arıcılıkla uğraşan emekçi üreticilerimizi saygıyla selamlıyoruz.
Dekanlık
Diğer Haberler
Dekanımız Prof. Dr. Kazım Şahin ...
02.10.20251986-87 Yılı Mezun Buluşması
29.09.2025Oryantasyon programı düzenlendi
24.09.2025Biyogüvenlik Personel Eğitimi
17.09.2025İş sağlığı ve güvenliği eğitimi ...
17.09.2025Tercih Sürecinde Ulusal Basında ...
10.08.2025Dekanımız ABD’de çeşitli temaslarda ...
29.07.2025TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ziyareti ...
04.07.2025