Haberler
20.05.2025 10:12
"20 Mayıs Dünya Arı Günü"
Arılar; doğanın dengesi, arı ürünleri üretim ve gıda güvenliği açısından hayati bir rol üstlenmektedir. Bitkisel üretimin yaklaşık üçte biri, arıların gerçekleştirdiği tozlaşma sayesinde mümkün olmaktadır. Bu yönüyle arılar, sadece bal üretiminin değil, sürdürülebilir üretimin ve ekosistem sağlığının da temel aktörlerindendir.
Birleşmiş Milletler tarafından her yıl 20 Mayıs’ta kutlanan Dünya Arı Günü, arıların biyolojik çeşitlilikteki kritik rolüne dikkat çekmek, arı popülasyonundaki düşüşün nedenlerine ışık tutmak ve bu konuda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla ilan edilmiştir.
İklim değişikliği, pestisit kullanımı, yaşam alanlarının daralması ve arı hastalıkları gibi pek çok tehdit arıların yaşamını tehlikeye atmakta, dolayısıyla doğal dengeyi de olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle hem bireysel hem de kurumsal düzeyde arıların korunmasına yönelik bilinçli adımlar atmak büyük önem taşımaktadır.
Bu anlamlı günde; doğanın sessiz kahramanları olan arıları koruma sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlıyor, arıcılıkla uğraşan emekçi üreticilerimizi saygıyla selamlıyoruz.
Dekanlık
Diğer Haberler
Türk Veteriner Hekimliği Öğretimi’nin ...
27.10.2025
Nilüfer Kadın Korosu Derneği kurucusu ...
15.10.2025
Fırat Üniversitesi Veteriner ...
09.10.2025
Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları ...
08.10.2025
Dekanımız Prof. Dr. Kazım Şahin ...
02.10.2025
1986-87 Yılı Mezun Buluşması
29.09.2025
Oryantasyon programı düzenlendi
24.09.2025
Biyogüvenlik Personel Eğitimi
17.09.2025